![]() |
Taptığınız Ayağımın Altında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taptığınız Ayağımın AltındaTaptığınız Ayağımın Altında TAPTIĞINIZ AYAĞIMIN ALTINDA Muhiddini Arabî bir dağa çıkıp: -Sizin taptıklarınız benîm ayağımın altındadır; diye bağırmaya başladı ![]() ![]() ![]() - İza dehaleşşini ilâşşın zahara kabr-i Muhiddin (Sin sına girdiği zaman Muhiddin'in kabri ve muradı anlaşılır) demişti ![]() Aradan asırlar geçti ![]() ![]() ![]() Dağda koyun otlatmakta olan çobanlara kadar Muhiddin Arabi'nin kabrinin nerede olduğunu soruyor fakat kimseden mutmain bir cevap alamıyordu ![]() — Efendim dedi ben kabrin nerede olduğunu bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oradakiler: — Sizin taptığınız benim ayağımın altındadır dediği için idam edildiğini söylediler ![]() Bu defa; Sultan Selim Han bu sözü nerede söylediğini araştırıp orayı da buldu ![]() ![]() ![]() - Hazreti Peygamberimiz «Dininiz paranız kıbleniz kadınlarınız» buyurmadı mı? İşte Muhiddin-i Arabî de buna dayanarak taptığınız ayağımın altında demekle benim ayağımın altında altın var demek istemiş ama o zaman bunu kimse anlayamamış ve Muhiddin'i haksız yere idam etmişler buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Muhiddini Arabî H ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|