Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, biberiyeli, kavurması, tarifleri, ton, yemek

Yemek Tarifleri Biberiyeli Ton Balığı Kavurması

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Biberiyeli Ton Balığı Kavurması






Yemek Tarifleri Biberiyeli Ton Balığı Kavurması



Sizlere güzel (olacağını düşündüğüm) bir haber vereyim; 1 yıldönümü sebebiyle bu hafta her gün bir tarif ekleyeceğim Sanırım biriken tariflerim için de en iyi çözüm bu olacak
Bu tarife gelince İngiltere'de kaldığımız 2 sene boyunca, güvenerek yiyebildiğimiz az sayıdaki şeylerden biriydi ton balığı Bu sebepten ailemizle konserve ton balığı arasında özel bir bağ vardır, bilhassa benle
Benim yaptığım gibi ekmek arası yenebilmenin dışında, makarnanın üzerine de pek bir yakışır kendileri
Malzemeler
  • 2 kutu ton balığı (160 gr + 160 gr)
  • 1 - 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Karabiber, pulbiber, kekik
  • 2 - 3 dal taze soğan
Yapılışı[*]Öncelikle ton balıklarının yağlarını süzdürün Ben yağını tamamen süzdürmedim, böylelikle kavururken ekstradan yağ kullanmama gerek kalmadı[*]Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün Yukarıda da dediğim gibi, balığın kendi yağından az miktarda dökebilirsiniz Sarımsakları doğrama tahtasına koyun Geniş bir bıçağı yatay olarak sarımsakların üzerine koyun ve bileğinizin, avcunuzun başladığı kısmıyla hafif vurun Bu şekilde hem sarımsaklar kolayca soyuluyor, hem de sarımsaklar tek parça halinde, ama hafif ezilmiş olduğu için yağa tadını güzelce verecek hâle geliyor Yağda sarımsakları rengi değişene kadar kavurun Daha sonra sarımsakları yağdan alın[*]Daha sonra yağa salçayı ve baharatları ekleyip bir süre kavurun Baharatlar da salçayla kavrulduğu zaman baharatların tadı daha belirginleşiyor Bu aşamada dilerseniz 2 - 3 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz[*]Güzelce kavrulan salçalı karışımın üzerine ton balıklarını da ekleyin ve bir müddet kavurun[*]Tavayı ocaktan almadan yaklaşık 5 dakika önce, temizlenip 2 - 3 cm uzunluğunda doğranmış taze soğanları ilave edin, 1 - 2 kere çevirin ve ocaktan alın Resimde benim taze soğanlarım pek görünmüyor Galiba hepsi altlarda kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.