Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, sütlü, tarifi

Sütlü Balık Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Balık Tarifi






Sütlü balık tarifi




Malzemeler:

• 750 gram levrek , trança veya orfoz balığı
• Adet orta boy havuç
• 300 gram mantar
• 3 su bardağı ılık süt
• 3/5 bardak su
• 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 adet defneyaprağı
• 3 kaşık katı yağ
• 6 kaşık un
• 1 adet soğan
• Yeterince tuz ilave edin

Yapılışı: Balıkları yıkayıp bir süzgeçte dinlendirirken diğer malzemeleri hazırlayın Havuçların kabuklarını kazıyın Havuç ve mantarları ince ince doğrayın, soğanı ikiye bölün Tencerede suyu kaynatarak tuzunu ekledikten sonra içine balığı, soğanı, mantarları, defne yapraklarını koyup bir taşım kaynatın Köpüğünü alıp, 5 dakika pişirin Kevgir ile malzemeleri süzdürerek bir kaba aktarın Bir başka tencerede erittiğiniz yağın içinde unu biraz kavurun Ilık sütü kavrulmuş una azar azar yedirerek bir çırpma teli ile karıştırın Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ve ateşten alın

Balığı tencereye yerleştirip üzerine havuç ve mantarları ekleyin Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirip, kaşarı serpiştirin Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyup, orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin Tabaklara sıcak sıcak servis yapın
AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.