Yemek Patlıcan Çorbası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Patlıcan Çorbası (4 Kişilik)Yemek Patlıcan Çorbası (4 Kişilik) Patlıcan Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Su Bardağı Et Suyu 1 Su Bardağı Süt 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Adet Limon Suyu Kırmızıbiber, Kimyon Tuz , Karabiber 2 Çorba Kaşığı Ceviz HAZIRLANIŞI : 2 Adet patlıcanı ateşte közleyin Kabuklarını soyup, ince ince kıyın 2 çorba kaşığı tereyağını eritin Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun 2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin![]() 1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın![]() Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın ![]() |
|
|
|