![]() |
Yemek Tarifleri - Kereviz Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri - Kereviz ÇorbasıYemek Tarifleri - Kereviz Çorbası Kereviz Çorbası Hastalıklara karşı doğa koruma niteliğinde kereviz çorbası; soğan, sarımsak, patates ve maydanoz gibi sağlıklı sebzeleri içeriyor ![]() ![]() Kereviz Çorbası Malzemeler, 1 adet büyük boy kereviz 1 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 litre su 1 adet et bulyon Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Kereviz, havuç, soğan, sarımsak ve patatesin kabuklarını soyun ![]() Sebzeleri bol suyla yıkayıp küp şeklinde doğrayın ![]() Çorba tenceresine su, sıvıyağ ve sebzeleri alın ![]() Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın ![]() Küçük bir tavada margarini eritip üzerine unu ekleyin ![]() Unun kokusu çıkana kadar orta dereceli ateşte kavurun ![]() Çorba tenceresine kavrulmuş un ve et bulyon ilave edin ![]() İyice karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ![]() Çorba tenceresi ocağın üzerindeyken blendırla sebzeleri çekin ![]() Tencereyi ocaktan indirip kıyılmış maydanoz ve tuzunu ilave edin ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Afiyet olsun Not: Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|