Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, börekler, mantarlı, tepsi

Börekler,Mantarlı Tepsi Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börekler,Mantarlı Tepsi Böreği






Börekler,Mantarlı Tepsi Böreği
MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ

5 adet yufka,
750 gr mantar,
4 adet kuru soğan,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin Karışımdan fırçayla sürün 3 yufkayı tekrarlayın Üzerine mantarları yayın Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.