![]() |
Börekler-Patatesli Gül Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börekler-Patatesli Gül BöreğiBörekler-patatesli gül böreği Patatesli börek harcını genelde patatesleri rendeleyip kavurarak yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler - 5 adet yufka - 2 yumurta - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı sıvıyağ - Biraz tuz İç Malzemesi - 6 adet patates - 2 adet kuru soğan - Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ - Tuz, karabiber, pulbiber Üzeri İçin - 1 yumurtanın sarısı - Susam Yapılışı: - Soğanlar ince doğranır, patatesler rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() - Yufkaların herbiri 6 adet üçgen parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() - Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde patatesli harçtan konulur, diğer kısımlarına bir kaşık veya fırça yardımıyla yoğurtlu karışım sürülür ![]() ![]() -Börekler yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir ![]() ![]() ![]() - Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir ![]() ![]() - Böreklerin yumaşak olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine biraz margarin veya tereyağı sürebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|