![]() |
Börekler - Makarna Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börekler - Makarna BöreğiBörekler - Makarna böreği MALZEMELER Spagetti makarna (1 paket), Beyaz peynir (300 gram), Maydanoz (1/4 demet), Margarin (4 yemek kaşığı), Tuz (1 kahve kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı), Bezelye (1 bardak, haşlanmış) Haşlamak için: Su (10 bardak), Tuz (1 yemek kaşığı), Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) HAZIRLANIŞI 1 Önceden 10 bardak su koyarak kaynattığınız tencereye 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ![]() ![]() ![]() 2 Makarnalar haşlanırken 1/4 demet maydanozu doğrayıp cam bir kaba aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Bir tavayı 3 yemek kaşığı margarin ile yağlay Haşlayıp süzdüğünüz makarnaların yarış yağladığınız tavaya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() 4 Tavayı ocağa alın ve makarna böreğinin sade altını kızartıp servis edeceğiniz tabağa tt çevirin ve süsleyerek servise hazır hale getirin ![]() Hazırlama süresi: 8 dakika Pişirme ısı ve süresi: 10 dakika yüKsek ateşte (makarnanın haşlanma süresi) 10 dakika ocakta (kızartma süresi) 5 kişilik ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|