Et Yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveç |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveçet yemekleri - Düdüklü Tencerede Güveç Düdüklü Tencerede Güveç Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı 2 adet domates 3 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1tatlı kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Biberlerle domatesleri doğrayın kuşbaşıyla birlikte düdüklü tencereye koyun suyu bitene kadar kavurun üzerini aşacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatın Kaynamayıp hava deliğini kapadıktan sonra 50 dakika orta ateşte pişirin kapağını açtıktan sonra karabiber serpin… (NOT:karabiberi en son koymamızın sebebi başta koyarsak etimizi karartır) Afiyet olsun… __________________ alıntı |
|