Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
suyu, tarifleri, yapılır, yemek, yemekleri

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl Yapılır

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl Yapılır






Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl Yapılır
dana etinten et suyu yapılışı - dana kemiğinden et suyu - çorbalık et suyu nasıl hazırlanır - kemikli etten et suyu yapmak

3 litre için;


Malzemeler:


1,5 kg dana (ya da sığır) döşü (7,5 cm 'lik parçalara kesilmiş)

1,5 kg dana (ya da sığır) kemiği (kırılmış)

2 soğan (her biri 4'e bölünmüş)

2 kereviz (kıyılmış)

2 havuç (dilimlenmiş)

3 diş sarımsak (ayıklanmadan dövülmüş)

8 tane karabiber

3 karanfil

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 defne yaprağı


Yapılışı:


Önce fırınınızı 220°C'a ısıtın Ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba etler, kemikler, kerevizler, havuçlar ve soğanları koyup, kabı fırına vererek, malzeme kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin


Kabı fırından alıp, içindekileri büyük bir tencereye aktarın Fırından aldığınız cam kaba 1/2 litre (yaklaşık 2 su bardağı) su koyup, bir spatulayla dibine yapışmış malzemeyi kazıyarak, bu suyu tencereye boşaltın Sarmısak, karanfiller ve karabiberleri ekleyip, malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın


Kaynayınca ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpükleri alıp atın Kekik ve defne yaprağını ekleyip, ara sıra yüzeyde biriken köpükleri atarak, kısık ateşte 4 saat pişirin Tencereyi ateşten alıp, et suyunu bir tel süzgeçten büyük bir kâseye süzerek (süzgeçte kalanları atın), yüzeyindeki yağı temizleyin


NOT: Etler, kemiker ve sebzelerin fırında pişirilmesi, et suyuna güzel bir kahverengilik kazandırır Suyu yeterince kahverengi bulmazsanız, küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı domates püresi koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyu bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Sonra bu püreyi, pişme süresinin tamamlanmasına 1 saat kalınca et suyuna katın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.