![]() |
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl YapılırYemek Tarifleri - Et Yemekleri - Et Suyu Nasıl Yapılır dana etinten et suyu yapılışı - dana kemiğinden et suyu - çorbalık et suyu nasıl hazırlanır - kemikli etten et suyu yapmak 3 litre için; Malzemeler: 1,5 kg dana (ya da sığır) döşü (7,5 cm 'lik parçalara kesilmiş) 1,5 kg dana (ya da sığır) kemiği (kırılmış) 2 soğan (her biri 4'e bölünmüş) 2 kereviz (kıyılmış) 2 havuç (dilimlenmiş) 3 diş sarımsak (ayıklanmadan dövülmüş) 8 tane karabiber 3 karanfil 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 defne yaprağı Yapılışı: Önce fırınınızı 220°C'a ısıtın ![]() ![]() Kabı fırından alıp, içindekileri büyük bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Kaynayınca ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpükleri alıp atın ![]() ![]() ![]() NOT: Etler, kemiker ve sebzelerin fırında pişirilmesi, et suyuna güzel bir kahverengilik kazandırır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|