![]() |
Yemek Tarifleri /Et Yemekelri /Dana Eti Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri /Et Yemekelri /Dana Eti Haşlaması Tarifiyemek tarifleri /et yemekelri /Dana Eti Haşlaması tarifi ![]() Malzemeler 1 kg dana eti ( But tarafı) 1 küçük havuç 1-2 maydanoz kökü 2 adet soğan 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı tane karabiber 1 silme yemek kaşığı tuz 10 bardak su Yapılışı Dana Eti Haşlaması1 Orta büyüklükte bir tencereye ölçülü suyla beraber ayıklanmış ve doğranmış sebzeleri koyun Su kaynamaya başlarken dana etini katın Üzerinde biriken köpükleri alın 2 Tuz ve karabiber katıp kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin 3 Haşlanmış eti bir peçeteye sarın, soğuduktan sonra da dilimler halinde kesip servis yapın |
![]() |
![]() |
|