![]() |
En Sağlıklı İftar Menüleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Sağlıklı İftar MenüleriEn sağlıklı iftar menüleri Ramazanda ne yapabilirim diye endişe etmeyin ![]() ![]() ![]() Ramazan, uzun bir aradan sonra yaz sıcağına denk gelmeye başladı ![]() Çorba İftar vaktinin vazgeçilmezi çorbalar yaz sıcağına rağmen yine sofranın başköşesinde ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlılar Binbir çeşidiyle zeytinyağlılar, yaz aylarının hem en lezzetli hem de en sağlıklı yemeklerinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güllaç İftar sofrasını lezzeti ve görüntüsüyle bambaşka bir keyfe dönüştüren güllaç, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara et Uzun süre aç kaldıktan sonra hem hafif hem de besin değeri yüksek yemekler tüketmekte fayda var ![]() ![]() ![]() Zeytin ve Hurma İftarı bir adet zeytin veya hurma ile açmanın vücuda özellikle sindirim için büyük faydası olduğu söylenir ![]() ![]() ![]() Balık İftar mönülerinin klasikleri arasında sayılamaz ama iftarda balık yemenin son derece sağlıklı olduğu kesin ![]() ![]() Karnıyarık Onca saatlik açlıktan sonra her zaman hafif yemekler seçmek mümkün olmayabilir ![]() ![]() Omlet ve Menemen Yumurta beyazı ağırlıklı, maydanozlu, tuzu az olduğu için tercih edilen lor peynirli omlet Ender Saraç’ın özel iftar menüsünde önemli bir yer tutuyor ![]() ![]() Pide Jüri üyelerimizden Banu Kazanç’ın da tavsiye ettiği pideden İnci Özgöz “Ramazanın kokusu,” diye bahsediyor ![]() ![]() Hasan Açanal (Gastronomi uzmanı) Domates veya şehriye çorbası Nar ekşili zeytin salatası Zeytinyağlı taze fasulye Piliç külbastı Vedat Başaran (Feriye Lokantası’nın işletmecisi ve şefi) Hurma veya zeytin çeşitleri Domatesli ve beyaz peynirli menemen Zeytinyağlı bamya Yaz güveci Gamze Bursa (Yemek stilisti) Et suyuna domatesli şehriye çorbası Karnıyarık Pilav Güllaç Nadire İçkale (İşkadını) Yayla çorbası Yuvalama çorbası Hafif et yemeği Banu Kazanç (Diyetisyen) Mercimek, domates, yayla veya şehriye çorbası Bir gün balık, bir gün et, iki gün tavuk Yoğurt ve meyve Pide ya da pilav Zeytinyağlı İnci Özgöz (Leziz dergisi Genel Yayın Yönetmeni) Hurma, zeytin, peynir çeşitleri, bal, reçel çeşitleri ve pide Mercimek çorbası Su böreği Güllaç Ender Saraç (Diyetisyen) Izgara yağsız köfte Erişteli, sulu, yeşil mercimek Yumurta beyazı ağırlıklı maydanozlu, lorlu omlet Kâğıtta levrek Semih Somer (Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi) Yoğurt çorbası Karnıyarık Güllaç Pilav Yasemin Soysal (Düşünce Gücü ile Zayıflama kitabının yazarı) Yuvalama çorbası Öğretmen kebabı Cacık Pilav Ayşe Tüter (Yemek yazarı) Mercimek çorbası Izgara ya da sote et Zeytinyağlı enginar Güllaç ![]() |
![]() |
![]() |
|