|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biftekresimli, firinda, salçali, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Et Yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli Tarifi (Yapılışı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli Tarifi (Yapılışı )Et yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli tarifi (yapılışı ) ![]() Malzemeler;
---- Biftekleri ,yayvan bir saklama kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı; ---Marine edilmiş biftekleri yıkamadan, kendi yağı ile, kızgın bir teflon tavada 2-3 dakikadan fazla olmamak üzere arkalı önlü kızartın ve hemen fırın tepsisine alın ![]() ![]() ---1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile sulandırarak fırın tepsisine aldığınız bifteklerin üzerine gezdirin, fırın tepsisinin kapağını kapayın, tepsiniz kapaklı değilse, alimünyum folyo ile ağzını kapayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---Servis edeceğiniz zaman, bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağını ve tercih edilirse 1 yemek kaşığı tereyağını alın, kısık ateşte, kalın şeritler halinde doğranan 2 diş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı kekiği yakmadan 3-5 dakika çevirerek, bifteklerin üzerine gezdirin, patates püresi ve pilavla servis yapın ![]() ![]() Patates Püresinin Yapılışı; ---Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve yeterli suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|