|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| afet, dolayısıyla, dua, musibetler, tasalandığında |
Âfet Ve Musibetler Dolayısıyla Tasalandığında Dua |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Âfet Ve Musibetler Dolayısıyla Tasalandığında DuaÂfet ve Musibetler Dolayısıyla Tasalandığında Dua Âfet ve Musibetler Dolayısıyla Tasalandığında Azîm ve Halîm Allah'tan başka ilâh yoktur, Arş-ı Azîm'in Rabbi Allah'tan başka ilâh yoktur![]() Semâvât-u arzın ve Arş-ı Kerîm'in Rabbi Allah'tan başka ilâh yoktur Halîm ve Kerîm Allah'tan başka ilâh yoktur Arş-ı Azîm'in Rabbi Allah'tan başka ilâh yoktur![]() Semâvat-u arzın ve Arş-ı Kerîm'in Rabbi Allah'tan başka ilâh yoktur Allah bize kâfidir, O ne güzel vekildir; Allah'a tevekkül ettik![]() Halîm ve Kerîm Allah'tan başka ilâh yoktur Arş-ı Azîm ve yedi semânın Rabbi Allah'ı teşbih ederim![]() Âlemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun Allahım, kullarının şerrinden Sana sığınırım Allah bize kâfidir, O , ne güzel vekildir Allah bana kâfidir, O ne güzel vekildir![]() Yâ Allah! Allah benim Rabbimdir, Ona hiçbir şeyi şirk koşmuyorum Yâ Allah! Allah benim Rabbimdir, Ona hiçbir şeyi şirk koşmuyorum ![]() Yâ Allah! Allah benim Rabbimdir, Ona hiçbir şeyi şirk koşmuyorum ![]() Ölmeyen, Hayy olan Allah'a tevekkül ettim ![]() "Çocuk edinmeyen, hâkimiyette ortağı bulunmayan, asla acze düşmeyen ve bu sebeple hiçbir yardımcısı da bulunmayan Allah'a hamd olsun; Onu gereği gibi tekbir et " Allahım, rahmetini umuyorum, göz açıp kapayıncaya kadar beni nefsimle başbaşa bırakma, bütün işlerimi yoluna koy (ıslah et) Senden başka ilâh yoktur Yâ Hayy, yâ Kayyûm, rahmetinle Senden yardım dileniyorum![]() Yukarıdaki duayı secdede çok tekrar eder ve şöyle der: Yâ Hayy, yâ Kayyûm "Senden başka ilâh yoktur Seni teşbih ederim; şüphesiz ben zalimlerden oldum " Allahım, ben Senin kulunum, kullarından bir erkekle bir kadının oğluyum, perçemim Senin (kudret) elindedir Hakkımdaki kararın yürürlükte ve yine hakkımdaki takdirin âdilâne-dir Senden, kendini isimlendirdiğin, Kitabında indirdiğin, mahlûkatından birine öğrettiğin veya gayb ilminde kendine tahsis ettiğin (kimseye bildirmediğin) her ismin hürmetine![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'ân'ı kalbimin baharı, gözümün nuru, hüzün, gam ve tasamın gidericisi kılmanı diliyorum Güç ve kuvvet ancak Allah'ın (elinde)dir (Bol bol istiğfar eder )Okunma Sayısı : 1742 Dua Mecmuası |
|
|
|