![]() |
İyilik Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyilik Duasıİyilik duası Pamuk Nene'nin İyilik Duası:"Tuttuğun Toprak Altın Olsun" Uçakta yanımda oturan kişinin halinden tavrından giysilerinden Anadolulu olduğu anlaşılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Çok sevdiği bir babaannesi varmış ve ona hep "Pamuk Nenem" dermiş ![]() ![]() ![]() İlkokuldan itibaren okul çıkışında ve yaz tatillerinde dayısının manav dükkanında çalışmaya başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden bir gün köye bir mektup gelmiş ![]() ![]() ![]() Birisi onlara bu mektubun mirasla ilgili olduğunu söylemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Petrol şirketindeki ilgililer arkadaşlarına haber verip çağıracaklarını söylemişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada odaya iyi giyimli Amerikalı bir çalışan girmiş ![]() ![]() ![]() Amerikalı çalışan arkadaşına konuğunuz killerle bu denli niçin ilgileniyor diye sormuş ![]() ![]() ![]() Bu sözler İngilizce'ye çevrilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektup okunduğunda küçük bir mirasın aileye kaldığı anlaşılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amerikalı bu kilin petrol kuyularının açılmasında kullanıldığını petrolü çıkartmak için kayalar delinirken delici uçta bulunan sert elması bu ipeksi kilin koruduğunu delici ucun kolayca ilerlemesini sağladığını açıklamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halen fabrikalarının çok iyi çalıştığını birçok çalışanının olduğunu ailece mutlu ve huzurlu bir yaşamları bulunduğunu anlattıktan sonra yaşam öyküsünü şöyle noktaladı: "Pamuk Nene'm bana 'Tuttuğun toprak altın olsun' dediğinde ben ya ilkokul ya da ortaokul çağlarında küçük bir çocuktum ![]() ![]() ![]() İnançlı yüzü Pamuk Nene'sini andıkça sevgiyle parıldayan gözleri şükran yüklü huzur dolu sesiyle devam etti: "Ama gördüğünüz gibi o iyilik duası yıllar sonra gelip beni buldu" dedi ![]() ![]() Yolculuk sırasında dinlediğim bu öykünün bana verilmiş manevi bir armağan olduğunu düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() (Zallak) |
![]() |
![]() |
|