![]() |
Riya Söyleneceği Anda Yapılacak Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Riya Söyleneceği Anda Yapılacak DuaRiya Söyleneceği Anda Yapılacak Dua Riya Söyleneceği Anda Yapılacak Dua Ölümün küçük kardeşi olan uykuya daldığımızda garip şeyler görür, acâib vakalar yaşarız ![]() ![]() ![]() Böyle acâib rüyalar, bizlere en önce başka bir âlemin varlığını, âhiret âleminin de bunun bir benzeri olduğunu gösterir ![]() ![]() İşte bu işâreti net olarak öğrenmek için rüyasını anlatmak isteyen insan, Bugün bir rüya gördüm diyerek söze başlayacağı sırada ona: Hayran raeyte, yekûnü hayran inşâallah, demeliyiz ![]() ![]() ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz, ben bir rüya gördüm diyen zâta böyle karşılık vermiş, dolayısıyla da ümmetine böyle karşılık vermeyi tavsiye buyurmuştur ![]() Bir diğer hadîsten de şu duâyı öğrenmekteyiz ![]() Resûl-i Ekrem Efendimize rüya anlatılmak istendiği anda önce şöyle duâ eder, temennide bulunurdu: Hayran telkâhü ve şerren tevekkâhü ![]() ![]() ![]() Hayırla karşılaşacaksın, şerden uzaklaşacaksın ![]() ![]() Hayırlı rüya görünce Allaha hamd etmeliyiz ![]() ![]() Bunun için, beğendiğimiz rüyadan sonra Elhamdülillâh deriz ![]() Beğenmeyip şüphelendiğimiz rüyadan sonra da Eûzü billâhi mineşşeytanirracîm deriz ![]() İyi rüya anlatılmalı, kötüsü anlatılmamalı; anlatılırsa iyiye yormalı, şerre işâret saymamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|