Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açıklar, ayetlerde, balığın, haşre kadar kalacaktı, ifadesini, karnında, mısınız, saffat, suresi, yunusun

Saffat Suresi 143-144. Ayetlerde Hz. Yunus'un Balığın Karnında &Quot;Haşre Kadar Kalacaktı&Quot; İfadesini Açıklar Mısınız?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saffat Suresi 143-144. Ayetlerde Hz. Yunus'un Balığın Karnında &Quot;Haşre Kadar Kalacaktı&Quot; İfadesini Açıklar Mısınız?






Saffat Suresi 143-144 ayetlerde Hz Yunus'un balığın karnında "haşre kadar kalacaktı" ifadesini açıklar mısınız? Mumine Sitesi
Saffat Suresi 143-144 ayetlerde Hz Yunus'un balığın karnında "haşre kadar kalacaktı" ifadesini açıklar mısınız?

Yazar: Sorularla İslamiyet 2011-05-04

Ebu Hayyan'a göre «O balığın karnında haşre gönderileceği kadar kalacaktı» ayetinden maksat, diri olarak Kıyamet'e ka­dar kalacak olmasıdır Bu yorum bazı müfessirler tarafından da kabul edilmiştir Fakat bu yoruma «Birinci Sur'un üfürülüşüne ka­dar, -ister denizde, ister karada olsun- hiçbir ruh sahibi canlı kal­mayacaktır» şeklindeki rivayetle itiraz edilmiştir Cevap olarak da; «Haşrin vaktinden maksat, birinci nefha vaktini kapsayan za­mandır Çünkü birinci nefha haşrin mukaddimelerindendir ve haşrden sayılır» demişlerdir
Ayetin zahirinden, onun balığın karnında haşre dek ölü olarak kalacak olması anlaşılmaktadır
Balığın herhangi bir belâya uğramadan o güne kadar durma­sı da muhal olamaz Cenab-ı Hak her şeye kadirdir (Ali Arslan, Büyük Kur’an Tefsiri, Arslan Yayınları: 13/516-520)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.