![]() |
Ey İnsanlar! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey İnsanlar!Ey İnsanlar! Mumine Sitesi Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize (ibadet ve itaatle) kulluk ediniz ki takvaya erenlerden (emirlerine uygun yaşayıp yasaklarından kaçınarak korunanlardan) olasınız ![]() Bakara 21 Ey insanlar! Yeryüzündeki helal ve temiz şeylerden yiyiniz ![]() ![]() ![]() Bakara 168 Ey insanlar! Sizi bir nefisten (aynı mahiyetteki bir nesneden) yaratan, ondan (onun özünden/maddesinden) de eşini (Havva'yı) vücuda getiren ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın üretip yayan Rabbinizin emrine uygun yaşayın/O'na karşı gelmekten sakının ![]() ![]() ![]() Nisa 1 Ey insanlar! (Allah) dilerse, sizi giderir (yok eder ve yerinize) başkalarını getirir ![]() ![]() Nisa 133 Ey insanlar! Rasul size Rabbinizden gerçeği (Kur'an'ı) getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Nisa 170 Ey insanlar! Muhakkak ki size Rabbinizden bir burhan (olarak mucizelerle Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (olarak Kur'an'ı) indirdik ![]() Nisa 174 (Rasulüm!) De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, Allah'ın sizin hepiniz için (gönderilen) peygamberiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araf 158 Fakat (Allah) onları kurtarınca, hemen yeryüzünde yine haksız yere (hevalarına uyarak) taşkınlık yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() Yunus 23 Ey insanlar! Rabbinizden size, bir öğüt, gönüllerde olan (dert ve sıkıntı)lara bir şifa, inananlara bir yol gösterici ve bir rahmet (olan Kur'an) gelmiştir ![]() Yunus 57 De ki: "Ey insanlar! Eğer benim dinim hakkında şüphe içinde iseniz, ben Allah'tan başka sizin taptıklarınıza tapmam; ben ancak sizi öldürecek olan Allah'a kulluk (ibadet ve itaat) ederim ![]() ![]() Yunus 104 De ki: "Ey insanlar! Rabbinizden size hak (Peygamber ve Kur'an) gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Yunus 108 Ey insanlar! Rabbinizin emrine uygun yaşayın ![]() ![]() Hac 1 Ey insanlar! Şayet öldükten sonra dirilmekten şüphe etmekte iseniz (ilk yaratılışınızı hatırlayın); kesinlikle bilin ki biz, sizi (ilk önce) topraktan, sonra bir nutfeden, sonra bir a'lakadan, daha sonra bir mudgadan yarattık ki, size (ne olduğunuzu ve kudretimizi) açıklayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hac 5 (Rasulüm!) De ki: "Ey insanlar! Ben sizin için sadece apaçık bir uyarıcıyım ![]() Hac 49 Ey insanlar! İşte size bir temsil getirildi, şimdi onu iyi dinleyin: Sizin Allah'ı bırakıp da yalvar(ıp/tap)tıklarınız; hepsi bir araya toplansalar dahi asla bir sineği bile yaratamazlar ![]() ![]() ![]() Hac 73 O (alamet)lerden (olan kurbanlık hayvanlardan) belli bir zamana kadar (süt ve yünlerinde) sizin için menfaatler vardır ![]() ![]() Lokman 33 Ey insanlar! Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın ![]() ![]() Fatır 3 Ey insanlar! Allah'ın verdiği söz (vaadi) gerçektir ![]() ![]() Fatır 5 Ey insanlar! Siz Allah'a muhtaçsınız ![]() ![]() Fatır 15 Ey insanlar! Şüphesiz biz, sizi bir erkekle bir kadından yarattık (ırkınız ve şahsınızla övünmeniz için değil; sırf iyilik uğrunda) tanışasınız (yarışıp ve yardımlaşasınız) diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık ![]() ![]() ![]() Hucurat 13 |
![]() |
![]() |
|