07-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuranda Geçen Başak Rüyası Ve Tabiri İle İlgili Ayetler
Kuranda geçen başak rüyası ve tabiri ile ilgili ayetler Mumine Sitesi
Kuranda başak rüyası ve tabiri ile alakali tahmini 7 ayet geçiyor 12:43 - Bir gün melik (hükümdar) dedi ki: "Ben rüyamda yedi cılız ineğin yedi semiz ineği yediğini ve yedi yeşil başakla yedi kuru başak görüyorum Ey ileri gelenler! Siz rüya tabir edebiliyorsanız benim bu rüyamın tabirini bana bildirin " 12:44 - Dediler ki: "Rüya dediğin şey karmakarışık hayallerdir Biz ise böyle karışık hayallerin yorumunu bilemeyiz " 12:45 - O ikiden kurtulmuş olanı nice zamandan sonra hatırladı da dedi ki: "Ben size o rüyanın tabirini haber veririm, hemen beni gönderin " 12:46 - "Ey Yusuf, ey doğru sözlü! Bize şunu hallet: Yedi semiz ineği, yedi cılız inek yiyor Ve yedi yeşil başakla diğer yedi kuru başak Umarım ki, o insanlara doğru cevap ile dönerim, onlar da (senin kadrini) bilirler " 12:47 - Dedi ki: "Yedi sene eskisi gibi ekeceksiniz, biçtiklerinizi başağında bırakınız, biraz yiyeceğinizden başka " 12:48 - "Sonra onun arkasından yedi kurak sene gelecek, önceki biriktirdiklerinizin biraz saklayacağınızdan başkasını yiyip bitirecek " 12:49 - "Sonra da onun arkasından yağışlı bir sene gelecek ki, halk onda sıkıntıdan kurtulacak, (üzüm, zeytin gibi mahsülleri) sıkıp faydalanacak "
|
|
|