![]() |
Sırbistan - Serbia |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sırbistan - Serbiaserbia neresi - sırbistan hakkında bilgi - serbia nere ![]() Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı ![]() ![]() Sırbistan'ın konumu Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı ![]() ![]() ![]() Bu birlik içindeki iki ulusal oluşumu teşkil eden Sırbistan (başkenti Belgrad) ve Karadağ (başkenti Podgorica) artık kendi politikalarını belirleme serbestliğine sahiptirler ![]() Ayrılıktan sonra denizle ilişkisi kesilen Sırbistan'ın iki otonom bölgesi bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Tarihçe Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs 2006 günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı ![]() ![]() Bu birlik içindeki iki ulusal oluşumu teşkil eden Sırbistan (başkenti Belgrad) ve Karadağ (başkenti Podgorica) artık kendi politikalarını belirleme serbestliğine sahiptirler ![]() Ayrılıktan sonra denizle ilişkisi kesilen Sırbistan'ın, Kosova da ayrılana kadar iki otonom bölgesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgeleri # 17 bölgesi vardır ![]() # Belgrad # Mačva Bölgesi # Kolubara Bölgesi # Moravica Bölgesi # Zlatibor Bölgesi # Podunavlje Bölgesi # Braničevo Bölgesi # Šumadija Bölgesi # Pomoravlje Bölgesi # Raška Bölgesi # Rasina Bölgesi # Bor Bölgesi # Zaječar Bölgesi # Nišava Bölgesi # Pirot Bölgesi # Pčinja Bölgesi Şehirleri Orta Sırbistan şehirleri ve nufusları ![]() # Belgrad = 1,280,600 # Novi Sad = 299,294 # Niş = 173,400 # Kragujevac = 146,000 # Novi Pazar (Yeni Pazar) = 85 ![]() # Leskovac = 78,030 # Čačak = 73,200 # Semendire (Smederovo) = 62,700 # Valjevo = 61,400 # Kraljevo = 57,800 # Kruševac = 57,400 # Užice = 55,000 # Vranje = 55,000 # Šabac = 54,800 |
![]() |
![]() |
|