Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
holyrood, sarayı

Holyrood Sarayı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Holyrood Sarayı

Holyrood Sarayı Hakında - Holyrood Sarayı Resimleri - Holyrood Sarayı Tarihi

Edinburgh'daki Palace of Holyrood House veya Holyrood Sarayı Britanya kraliyet ailesinin İskoçya'daki rezidansıdırRoyal Mile'nin güney ucunda bulunur ve oradan yukarıya Edinburgh Sarayı'na kadar uzanır

1128 yılında buraya Holyrood Abbey adı verilen ve "Abtei" tabir edilen bir kilise hücresi inşaa edildi(Abtei'lar rahibelerin ömürlerini ibadet ve tanrıya adayarak geçirdikleri yerlerdir)Bir zamanlar "Abtei"'ın misafirhanesi olan bölüm adım adım genişletildi;ayrıca 1528-1532 yılları arasında arazinin kuzey batısında bir çok şeyin yanında bir ikâmet kulesi oluştuPalace of Holyrood House bugünki şekliyle 17 yüzyılda inşaa edildiSarayın tarihe geçişinin en önemli sebebi ise içinde zaman zaman ikamet eden Mary Stuart sayesindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com