Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kültürü, venezuela, yemek

Venezuela Yemek Kültürü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Venezuela Yemek Kültürü



geleneksel venezuela yemekleri - venezuela mutfağı - venezuela mutfağının özellikleri - venezuela mutfağının etkilendiği ülkelerBir Güney Amerika Ülkesi olan Venezuela'nın mutfağı genelde et, balık ve pirince dayanır Venezuela Mutfağı'nın en vazgeçilmez besin maddesi ise küçük siyah kuru fasulyedir 1000 km uzunluğundaki kıyı şeridinden bol çeşitli balık ve deniz ürünleri elde edilen Venezuela'da, balık ve deniz ürünleri çok değişik şekillerde pişirilir Özellikle çok güzel balık çorbaları yapılır


Venezuela halkı çok fazla pirinç ve siyah kuru fasulye tüketir Özellikle kırsal kesimin beslenmesinde pirinç ve fasulye çok önemli bir yer tutar

Venezuela'da bol yetişen tropikal meyveler yemeklerde çok sık kullanılır Özellikle kızartarak yedikleri muz ve ananas genelde temel yemeğin yanında servis yapılan bir yan yemektir

Venezuelalılar muz yapraklarını da yemek pişirmekte kullanırlar Su geçirmeme özelliği olan bu yaprakların içine mısır ununu su ile hamur yaparak incecik sürerler ve üstüne et, balık veya tavuk eti koyarak yaprağı sararlar Daha sonra kaynayan suda pişirdikleri bu yemek özellikle Noel zamanında yenilen giriş yemeğidir Bazı yörelerde yaprağı yumurta ve nohutla doldurup sararlar


Venezuela'da patates çok tüketilir Tatlı patates gibi patatesin değişik türlerinin de yetiştiği Venezuela'da halk patatesle çok değişik ve lezzetli yemekler yapar


Venezuelalılar çok miktarda mısır da tüketirler ve mısır unu ile değişik bir ekmek yaparlar İçine tuzsuz bir nevi lor peyniri koydukları bu ekmeğe "Arepa" derler Taze olarak yapıp tükettikleri Arepa'yı sabah kahvaltıda yedikleri gibi, öğleyin de ortasından ikiye bölüp, arasına et, tavuk veya balık koyarak yerler

Venezuela Mutfağı İspanyol, İtalyan ve Fransız Mutfaklarından çok etkilenmiştir


Venezuelalılar genellikle sabah kahvaltısında hafif yerler Kahvaltı, ekmek, tereyağı ve reçelden ibarettir Tabii yanında ünlü kahvelerini içerler

Eskiden en önemli öğün olan öğle yemeği, kadının çalışma hayatına girmesi ile değişmiş ve bir sandviç veya hafif bir yemekle geçiştirilen bir öğün haline gelmiştir


Günümüzde akşam yemeği Venezuelalıların en önemli öğünüdür Venezuelalılar bu öğünde 3 çeşit yerler, çorba, ana yemek ve tatlı Ana yemek genellikle, et, sebze ve pirinçten oluşur


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.