![]() |
İskandinav Mutfak Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskandinav Mutfak Kültürüiskandinav mutfağının özellikleri - geleneksel ispanyol mutfağı - ispanyol yemekleriDeniz ürünleri, kümes hayvanları ağırlıklı bir mutfaktır ![]() ![]() Genellikle basit pişirme yöntemleri kullanılır ![]() Av etleri yaygındır; geyik, balina, kaz ve hatta ayı etleri tüketilir ![]() Tütsülenmiş ve füme edilmiş etler ile tuzlanmış balık diette önemli rol oynar ![]() İskandinav mutfağı İsveç, Norveç ve Danimarka’nın yemek kültürünün bir birleşimidir ![]() Üç öğün arasında en çok önem verileni akşam yemeğidir ![]() Kahvaltılarda, kurabiye, süt, yağ ve reçel ile küçük bir miktar ekmek tüketilir ![]() Öğle yemekleri genelde bir sandviç ile geçiştirilir ![]() Akşam yemekleri 18:00 sularında servis edilir ve günün en önemli öğünüdür ![]() Tıpkı Türkler’de olduğu gibi akşam yemeği tüm ailenin bir arada olduğu bir buluşma noktasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Balık yemekleri genellikle yağ ve ekmek ile birlikte soğuk olarak servis edilir ![]() Basit ve hızlı pişirme tekniklerine sahip olan İskandinav mutfağının bazı önemli yemekleri tütsülenmiş somon, İsveç köftesi ve Leverpostej olarak sıralanabilir ![]() Leverpostej: Doğranmış ciğer ve siyah kepek ekmeği ile hazırlanan bir yemek türü ![]() Hamburger: Tütsülenmiş at etinden yapılan bir yemek türü ![]() ![]() ![]() Fiskepudding: Cod balığı, krema ve ekmek kırıntıları ile hazırlana bir çeşit tatlı ![]() Lingonberries: İskandinavya’ya özgü bir vahşi çilek türüdür ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|