![]() |
Fesleğen (Reyhanotu) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen (Reyhanotu)Fesleğen (reyhanotu) Fesleğen (reyhanotu) Ballıbabagillerden; yaprakları güzel kokan bir çeşit süs bitkisidir ![]() ![]() Faydası : Öksürüğü keser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fesleğen (Reyhanotu) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen (Reyhanotu)Bitkinin kullanılan kısımlari, tâze çiçekli dallari ve tohumlarıdır ![]() ![]() ![]() Fesleğenin yaydığı koku sinekleri uzak tutar ![]() ![]() ![]() ![]() Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır ![]() ![]() Türk yemeklerinde ve salatalarda baharat olarak yaygın bir şekilde kullanılan fesleğen, öteki Akdeniz ülkelerinin ve kökeninin dayandığı güney, güneydoğu Asya ülkelerinin (özellikle de Tayland) yemeklerinde de önemli yer tutar ![]() |
![]() |
![]() |
|