Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gülü, hibiscus, japon, rosachinensis

Japon Gülü (Hibiscus Rosa-Chinensis)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Japon Gülü (Hibiscus Rosa-Chinensis)

Japon gülü

Latince Adı : Hibiscus rosa-chinensis

Türkçe Adı : Gül Hatmi, Japon Gülü, Çin gülü

Toprak İsteği : Hafif kuru, kireçli, tuzluluğa dayanıklı

Yetişme Alanı : Kıyı Ege, Akdeniz

3 m'ye kadar boylanabilen, 2 m'ye kadar yayılma alanı gösterebilen, yerden sık dallanan, çalı formunda bitkilerdir

Gövde genç sürgünlerde, yeşil renkli yaşlı dalları gri renklidir Yapraklar parlak yeşil renkli yumurta şeklindedir

Çiçekler uzun saplı, çok göz alıcı, iri, beyaz ve kırmızı başta olmak üzere çok farklı renklerde olabilir Tropik ve sub-tropik iklimlerde yaşar Hava sıcaklığı 0 ºC' ın altına düşmemelidir

Tohum ve çelikle üretilebilir

Park ve bahçe düzenlemelerinde çiçekleri nedeniyle tercih edilir Tek tek veya gruplar halinde kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com