Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
envaanteri, fidan

Fidan Envaanteri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fidan Envaanteri

Düzenli Fidan Yetiştirme - Stok Kontrolleri Ne Zaman Yapılmalıdır - Fidan Envaanteri Hakkında

FİDAN ENVANTERİ

Düzenli bir fidanlık işletmesinde envanter veya stok kontrol sistemi, fidanlık üretiminin bütün safhalarında mevcut bitkisel materyal için yapıldığı gibi, ekip man alet ve malzeme için de basitten komplike sistemlere kadar değişen çeşitli yöntemlerle yapılır

Bizi burada daha çok fidan materyali envanteri ilgilendirmektedir

Bu envanter, ekim yastıklarında deneysel saha metodlanna göre yani alınan küçük sahalarda yapılan sayım ve tesbitlerin aynı tür ve nitelikteki sahanın tümü ne irca edilerek yapılır Bu tip envanterin sıhhati; amaçlara, olanaklara ve entan-siteye bağlı olarak değişir Belli aralık ve mesafelerle fidanların yetiştirildiği re-pikaj ve kaplı fidan parsellerindeki yastıklarda, sıralar halinde sayım ve kıymet lendirme çok sağlıklı olarak yapılabilir

Genellikle Haziran ve Temmuz aylarında yapılan ön tahminlerden sonra, asıl sağlıklı envanter yaz sonu bütün zayiatlar oluşup fidanlar satışa arzedilebileceği zaman yapılan envanterlerdir Bu envanter sağlıklı yapılmazsa, satış ve tahsisler de birtakım hatalar veya geri dönüşler kaçınılmaz olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com