Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biberiye, çelikleme

Biberiye Çelikleme

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biberiye Çelikleme

Biberiye Çelikleme nedir - Biberiye çelikleme nasıl yapılır

Şimdilerde de biberiye aynı amaçlarla kullanılmakta pot puri olarak havayı temizlemekte şampuanlarda saçları kuvvetlendirmekte dezinfeksiyonda ,ve kozmetiklerde

Cicncinatti Üniversitesinde çalışma yapan bilimadamları biberiye kokusunun hafızayı uyardığını saptamışlar önerileri çalışma masanızın üzerine veya çocukların ders çalıştığı yere vir saksı biberiye koymanız

tıbbi olarak

kanser önleyici özellikleri incelenmekteyapraklarından elde edilen yağın hayvanlarda bir çok kanserin oluşumunu engellediği saptanmışancak henüz insan deneyleri tamamlanmamış durumda ama yağı asla içilerek vaya yemeklere katılarak alınmamalıufak dozlarda bile mide barsak problemlerine yol açtığı çok miktarda alınmasının zehir etkisi yaptığı biliniyoryaprakları çay gibi demlenerek içilebiliyor bir bardak sıcak suya 1 çay kaşığı kuru yaprak atılıp 10 dakika bekletilip süzülerek içiliyor veya yemeklerde baharat olarak kullanılabiliyor hamilelerin bu yaprakları baharat olarak bile kullanması sakıncalı

kas gevşeticimide barsak ve rahim gibi kasları gevşetiyor bu nedenle hamilelerde zararlıama adet sancılarına faydalı fazla kullanılırsa etkisi tersine dönüyor ve krampları arttırıyor

biberiye çalı gibi koyu yeşil iğne yapraklı bir bitkiilkbaharda mavi çiçekler açarsıcak ve nemli havaları deniz kenarlarını sever
üretmek için çelikleme yapmak mümkün çiçeği olmayan bir yeşil dalı kırıp alttaki yapraklarını temizleyip toprağa sokun benim her çeliklediğim tuttu bu güne kadar arsız yani budamaya geliyor top şeklinde koni şeklinde süs ağaçları gibi de budayabilirsiniz sadece şeklini korumak ve büyümesini engellemek için de 1-1,5 m ye kadar büyüyebildiği söyleniyor ama o boyda dalları çok gevrek hale geldiği için benimkiler hep kırıdı biraz geçirgen toprakta harikalar yaratıyor ama benim killi toprakta da yaşıyorçok seçici değil yani yada sadık diyebiliriz

kozmetikte şampuanınıza yarı yarıya biberiye çayı katarak saçları daha canlı ve açık renk saçları altın rengi yapmak mümkün

banyo suyuna kayıldığında uyarıcı canlandırıcı etki yapıyor

mutfakta

taze patateslerle birlikte sote yapılırken

domates soslarına koku vermek için kekik yerine

kuzu eti ve dil balığına buğulama yaparken defne yerine koku vermek için kullanılabiliyor

mangal yaparken şiş yerine kullanacağınız bir biberiye dalı hem şık hem güzel kokulu olmasını sağlıyor bir de ızgarada pişecek etleri yumuşatmak için marinad hazırladığınızda içine bir kaç dal biberiye koyarsanız kokuya doyum olmuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com