Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzeli, kış

Kış Güzeli

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kış Güzeli

Kış Güzeli - Kış Güzeli Çiçeği

Kendine has, çok özel bir Uzakdoğu bitkisidir Anavatanı Çin ve Japonya’dır Mis kokulu çiçekleriyle evlerinizi süsleyebilirsiniz

Toprak :Her tür toprakta rahatlıkla yetişir ama özellikle kireçli toprağı çok sever Toprağına, özel bir bakım istemez

Bakım : Güneş sever ama soğuğa da oldukça dayanıklıdır En gelişmişi, 3-4 metreye kadar boylanabilen bir çalı türüdür

Kışın esen sert rüzgarlardan zarar görmemesi için, bahçenizde güneş alan ve güneye bakan bir duvarın önüne dikin Fazla bakım istemez Küçükse asla budamayın; bırakın gelişsin Fazla büyümüş, zararlı olan dallar varsa budamayı, çiçeklenme bittiğinde yapın Çiçeklerini kesip, evinize alabilirsiniz Kokusu her yeri saracaktır

Sulama : Fazla su istemez

Üretim : İlkbaharda çelikleme yöntemiyle, sonbaharda köklendirme yoluyla çoğaltabilirsiniz

Çiçekler : Aralık - ocak aylarında çiçeklenir Yapraklar, çiçekler tamamen bittikten sonra ilkbaharda gelişir, sonbaharda dökülür Çıplak dallarda yapışmış sarkık duran, yıldız gibi çiçekler, açık sarı, içine doğru kahverengi, mor renklidir Büyüklükleri bir buçuk santimetredir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com