Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boz, kavak

Boz Kavak

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boz Kavak

Boz Kavak - Boz Kavak Hakkında - Söğütgiller

Boz kavak (Populus x canescens), söğütgiller (Salicaceae) familyasından 20 m'ye kadar boylanan ak kavak (Populus alba) ve titrek kavak (Populus tremula) doğal melezidir

Her iki kavak türünün özelliklerini taşımaktadır Kabuk grimsi veya mavimsi gri, pürüzsüz, gövde dibi pürüzlüdür Tacı dağınıktır Sürgünler silindirik olup uca doğru sivrilir, çoğu kez tüysüzdür Kısa sürgünler kahverengimsi keçemsi tüylüdür Tomurcuklar yumurtamsı kahverengi tüylüdür

Kısa sürgündeki yapraklar kısa saplı; uzun yapraklı, yumurtamsı-dairemsi, yumurtamsı-eliptik veya rombik (dikdörgen biçiminde) yumurtamsı dairemsidir; uzunluğu 4-8 x 3,5-6 cm her iki yüzeyi tüysüz veya alt yüzü bazen seyrek keçemsi tüylüdür Yaprakların dip kısmı kama biçiminde veya yuvarlak, kenarları girintili dişli; ucu yuvarlaktır Uzun sürgündeki yaprakların sapı gri olup keçemsi tüylüdür Yaprak ayası geniş eliptik alt yüzeyi gri keçemsi tüylü, üst yüzeyi ise yeşil, tüysüz veya seyrek tüylü düzensiz dişlidir

Erkek kedicikler 5-8 cm'dir Stamenler 8-10 adettir Dişi kedicikler 5-10 cm; ovaryum tüysüz olup kısa saplıdır Kapsül 3-4 mm, uzun yumurtamsı olup 2 kapakçıklıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com