Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anemone, blanda, çiçeği, yoğurt

Yoğurt Çiçeği - Anemone Blanda

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dağşakayığı olarak da bilinen yoğurt çiçeği, bir dağlalesi türüdür Makilik alanların, kayalıkların doğuya bakan yamaçlarında, meşe ya da meşe kütüğü, çobançırası, develik, melengiç gibi bitki diplerinde, taşlık arazilerde küme halinde olduğu gibi tek olarak da kendiliğinden yetişir Soğuğa dayanaklı bir bitkidir Yaprakları iri maydanozu andırır Gövdesi seyrek tüylerle kaplıdır Mart başından itibaren iri üç yaprağın ortasından çıkan 10 cm civarında bir sürgünün ucunda çiçek açar Çiçeğin açılmamış hali çanı, açılmış haliyse papatyaya benzer Çiçeğinin yirmi civarında uzun taç yaprağı bulunur Ortada bir göbek ve çevresinde sarı üreme organları vardır Her taç yaprak, üreme organı hizasına kadar beyaz olup üreme organının tacı gibidir Bu taçtan sonraki kısımlar bitkiye göre beyaz, morumsu mavi ya da pembedir

Ülkemize özgü bu bitkinin yumruları dış ülkelere satılırken neslinin azalmakta olduğu gözlenince ihracatı yasaklanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com