Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fritillaria, tacı, şah

Şah Tacı - Fritillaria

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şah Tacı - Fritillaria

Şah Tacı - Fritillaria

Doğu Anadolu bölgesinde tabii olarak bulunan bu bitki eskiden beri bahçelerimizde yetiştirilirSoğanları oldukça iri ve keskin kokuludurBu özelliğiyle bahçeden yılan ve fareleri uzak tuttuğuna inanılır

İki cinsi vardırSarı veya portakal renkli Şah tacı toplu halde, aşağı doğru sarkan çiçeklere sahiptirBoyu 50-75 cmuzayabilir Hafif desenli mor veya beyaz çiçekli diğer cins daha kısa boylu olup çiçekleri tek tek açar

Hafif gölge ve drenajı iyi toprakları severToprak iyi işlenmiş ve gübreli olmalıdır Soğanlar eylül ve kasım ayları arasında 25-30 cm derinlik,30-45 cm aralıklarla dikilir Nisan ayında çiçeklenir Soğanlar topraktan çıkarılmaz Toprağına her yıl az miktarda yanmış gübre konur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com