Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
platycodon

Platycodon

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Platycodon

Platycodon - Platycodon Bitkisi - Platycodon Çiçeği

Platos " (geniş-düz) ve " kodon " (zil) latince kelimelerinin birleşimi ile adını almıştır Bu isim bitkiye çiçeklerinin biçimi nedeniyle verilmiştir Doğal yetişme alanı Doğu ve Kuzey Asya'dır

Platycodon grandiflora yatay dallanan gövdeye, maviye çalar yeşil, tırtıklı yapraklara sahiptir Çiçekleri geniş, zil biçimli, leylak mavisi, pembe veya beyaz renklidir Çiçekleri açmadan önce balon benzeri bir görünüme sahiptir " Albus ", 40 cm civarı boya sahiptir ve beyaz çiçekleri vardır " Apoyama ", 25 cm civarıdır ve bu cüce bitkinin çiçekleri menekşe - mavi renklidir Diğer türlerinin mavi ve pembe çiçekleri vardır

Bitki ışığı sever, kuru ve besinli toprağa gereksinim duyar Bahar sonlarına doğru ortaya çıkar Kesme çiçek için goncaları henüz açmadan kesilmelidir Tohum ile çoğalır Nisan, Mayıs aylarında gelecek sene için tohumlar verir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com