![]() |
Kan Damlası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kan DamlasıKan Damlası - Kan Damlası Çiçeği Hakkında Genel Bilgiler İç Anadolu'da nisan mayıs zamanlarında yol kenarlarında bile çok tatlı bir kırmızı çiçek görürsünüz ![]() ![]() ![]() Bu çieğin hikayesi de en az defne kadar güzeldir ![]() ![]() Kıbrıs'ta kralın bir oğlu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin olduğu gibi Adonis de yaşı geldiğinde onunla ilgilenen çok kız çıkmaya başlamıştır ![]() ![]() ![]() Derken birgün bir nymphe görür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak Daphne hikayesindeki gibi bu kıza aşık bir kişi daha vardır: Apollon ![]() ![]() Apollon, "Derhal bırak o kızın peşini!" der ![]() Adonis ise, "Dönmeyi ayaklarıma sen anlatmak zorunda kalacaksın; çünkü bu kız, uzaklaşmanın ne demek olduğunu unutturdu!" diye cevap verdi ![]() Apollon bu cevaba hiddetlenir, "Öğrenmek istediğinden emin misin?" der ![]() Nymphe de kayıtsız kalamaz bu olaylara ![]() ![]() "Tartışmayı kesin hemen!" der, "Beni ilk gören prensi kabul ediyorum!" Apollon bu sözlere dayanamaz, "Beni reddetmen mümkün olamaz!" diye haykırır; " Bir düellonun zamanı geldi anlaşılan!" Adonis de gururunu ayaklar altına almayı reddeder ve düelloyu kabul eder ![]() ![]() Oldukça çetin geçer düello ![]() ![]() ![]() ![]() Öleceğini anlayan Adonis, kıza doğru sürünmeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nymphe ağlamaya başlar, "onun yerine beni alın!" diye haykırır ![]() ![]() ![]() ![]() Onlardan geriye kalan tek şey, Adonis'in yaralarından akan kan damlalarıdır ![]() ![]() ![]() Bu hikaye pek çok mitte geçmemekle birlikte, Kıbrıs Rum Kesimi'nde ve Girit'te iki tapınakta bulunan yazıtlarda geçmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|