Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
suibriğigiller

Suibriğigiller

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Suibriğigiller

Suibriğigiller - Suibriğigiller Nedir - Suibriğigiller Özellikleri - Suibriğigiller Hakkında

Suibriğigiller (Nepenthaceae), Caryophyllales takımına ait bir bitki familyası

Uzak doğuda özellikle Filipinlerde yayılmış tek cins ve 120 kadar tür ihtiva eder Suibriği (Nepenthes), Türkiye'de seralarda yetiştirilmektedir

Morfolojik özellikleri

Otsu ya da tırmanıcı bitkilerdir Yapraklar sap, aya ve uç kısmında ibrik şeklinde bir kısımdan oluşmuştur

Çiçekler tek eşeyli, aktinomorf simetrili, küçük, periyant 3-4 sepallı, petaller eksiktir

Erkek çiçeklerde (erkek organ) stamen 4-24, filamentler bileşiktir

Dişi çiçekler (dişi organ) tek pistilli, ovaryum 3-4 karpelli ve 3-4 lokuluslu, ovaryum üst durumludur

Plasentalanma eksenseldir

Meyve lokulusit kapsül şeklindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com