Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
armudu, japon, nashi

Nashi Japon Armudu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nashi Japon Armudu

Nashi japon armudu Armudu Meyvesi - Nashi japon armudu Armudu Bitkisi - Nashi japon armudu Armudu Bakımı - Nashi japon armudu Armudu Nedir - Nashi japon armudu Armudu Bilgiler

Orijini

1972 - Japonya Nashi kelimesi Japonca da armut anlamında kullanılmaktadır Nashi-Hosui Japon armut çeşitlerinin dünyada en yaygın olanıdır

Ağaç Özellikleri

Ağaçları orta güçte yarı dik gelişir Spur bir çeşit olduğundan sık dikime uygundur Armut yetiştirilebilen tüm bölgelerimize önerilir Enwinia (ateş yanıklığı) hastalığına dayanıklıdır Çok verimli bir yapısı olduğundan mutlaka meyve seyreltmesi yapılmalıdır

Meyve Özellikleri

Meyveleri orta irilikte, açık kahve zemin üzerine sarı benekli ve az paslıdır Uzun saplı, basık ve şişkindir Meyve eti beyaz, çok sulu, müthiş aromalı ve lezzetlidir Soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilebilir Ortalama 61 mm genişlikte, sap hariç 53 mm uzunlukta olup yaklaşık 140 gram ağırlığındadır

Hasat Zamanı

Ağustos ayının 1 haftası

Tozlayıcılar

Kendine verimli bir çeşittir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com