Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feijoanın, yapılmalıdır, üretimi

Feijoanın Üretimi Nasıl Yapılmalıdır

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Feijoanın Üretimi Nasıl Yapılmalıdır

Feijoanın üretimi nasıl yapılmalıdır

Üretiminde tohumdan yararlanılır Ancak Çapraz tozlanma olduğunda açılım gösterir Tohumların çimlendirilmesi ile elde edilen çöğürlerden istenen özelliklerde olanlar seçilir veya daha önce seçilmiş olan bir çeşit aşılanabilir Tohumlar çok küçük, ve meyvede az sayıda olduğundan çok sayıda meyve gereklidir

Diğer fidan üretim yolu, yapraklı çeliklrin köklendirilmesidir Ancak çeliklerin köklenmesi zordur Köklenme oranını arttırmak için 1000 ppm IBA ile çabuk daldırma yapılır En yüksek köklenme eylül ayında alınan çeliklerden sağlanır Yapraklı çelikler hormon uygulamasından sonra, Mist altında köklendirilir Köklenen çelikler, önce küçük saksılara, sonrada kaplara şaşırtılarak geliştirilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com