Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
âster, novı

Aster Novı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aster Novı

Aster Novı-Aster Novı Bitkisi - Aster Novı Bitkisi Hakkında

ASTER NOVI-BELGII "MARIE BALLARD"

(Aster, Saraypatı)

Önemli bir grup olan geç çiçek açan otsu, çok yıllık bitkilerin tümü, yabani leylak karanfil cinslerinden türemiştir 30-180 cm arasında boylara erişen beyaz, krem, pembe, kırmızı, koyu kırmızı, leylak ve mor renkli, yarı veya tam katmerli türler bunlardan kültüre edilmiştir Yapraklar değişik şekillerde olursa da genelde mızrak şeklinde veya düzdür Sapları dallanmıştır Çok sayıda olan çiçekler, adi papatya gibidir Bitkinin Marie Ballard adlı varyetesinin boyu 90 cm'ye erişir Bunun çiçekleri katmerli ve mavimsi renktedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com