Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karnabahar, yetiştiriciliği

Karnabahar - Karnabahar Nedir - Karnabahar Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toprak İsteği: Karnabahar bitkisi toprak istekleri bakımından seçici değildir pH 5-5,5 arasında olan kumlu-tınlı, su tutma kapasitesi yüksek topraklarda iyi sonuç alınır Ağır bünyeli topraklarda özellikle kış dönemi yetiştiriciliğinde yağışlar nedeniyle oluşan suyun iyi bir şekilde drene edilmesi gereklidir Kuraklığa hassas olduğu için hafif bünyeli topraklarda yetiştiricilik yapılmamalıdır

Toprak hazırlığı, dikim, çapalama ve sulama işlemleri lahana yetiştiriciliğinde olduğu gibidir Ancak dikim mesafesinde; çeşidin erkenci ya da geçci oluşuna, yayvan veya dik büyümesine göre değişiklik gösterir

Gübreleme: Toprak tahliline göre dikimden en az 2-3 ay önce dekara 3-6 ton çiftlik gübresi verilir Başarılı bir yetiştiricilik için 15-17 kg/da N, 4-5 kg/da P ve 15-17 kg/da K verilir Azotun 1/3’lük kısmı ile potas ve fosforun tamamı dikimden önce, geri kalan azotun 2/3’lük kısmı ise ikinci çapa yapılırken bitkinin 5-10 cm uzağına verilir

Hasat: Taçlar dağılmadan, renkler bozulmadan önce, tacın gövdeyle birleştiği yerden kesilmesi suretiyle hasat yapılmalıdır Hasat sırasında; yaprak bırakılmadığı gibi, uzun mesafelere gönderilecek ise yaprak bırakılabilir Dekardan 1800-2000 adet taç hasat edilebilir Taçların ortalama ağırlığı 600-700 gr ile 5000-6000 gr arasında değişebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com