Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karanfilgiller

Karanfilgiller

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karanfilgiller

Karanfilgiller - Karanfilgiller Hakkında -Karanfilgiller Özellikleri

Karanfilgiller (Caryophyllaceae), tek yıllık ve çok yıllık otsu, çalımsı bitkileri kapsayan bir çiçekli bitkiler familyası

88 cinsi ve yaklaşık 2000 türü bulunan büyük bir familyadır Kuzey ve Güney yarım kürenin ılman kesimlerinde ve tropik dağlarda yaygın olarak bulunurlar Gen merkezinin Akdeniz bölgesi olduğu sanılmaktadır

Morfolojisi

Gövdelerinde şişkin nodyumlar bulunur Yapraklar karşılıklı, bazen almaşık, basit ve çoğunlukla şeritsidir kulakçıkları genellikle yoktur, olanlarda derimsi yapıdadır

Çiçekler iki eşeyli, nadiren tek eşeyli ve iki evciklidir Aktinomorf simetriktirler Çoğunlukla basit veya birleşik dikazyum çiçek durumu halinde, bazen de dalların ucunda tek şeklide bulunurlar Kaliks 5 tane ve tabanda birleşmiştir Çanak yapraklar sayısı baz türlerde 4'dür Diantus'da kaliks brahte ile çevrilmiştir Korolla kaliks lobları ile aynı sayıda, taç yapraklardan meydana gelir Taç yapraklar ayrıdır Alt kısmı ince dar, üst kısmı genişçedir Bununla beraber, bazı cinslerde hayli küçülmüş taç yapraklara da rastlanır Erkek organ sayısı taçyaprak eşit veya 2 katıdır Dişi organ tek, üst durumlu yumurtalıklıdır Plesentelamma merkezi eksenseldir Meyve folikül, akendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com