Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkisi, liçi, yetiştiriciliği

Liçi Bitkisi - Liçi Bitkisi Nedir - Liçi Bitkisi Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Özellikleri ve Tarihçesi:

Liçi nin verimli bir çiçek açma dönemi ile iyi meyveler verebilmesi için mevsimsel sıcaklar gereklidir Ilık ve nemli yaz ayları hasat'ın bol olacağı anlamına gelir Serin kış ayları ve az miktardaki yağış, liçinin yetişmesi için gerekli ortamlardır Liçiler özellikle California nın ormanlık sahil şeridinde başarılı bir şekilde yetiştirilmektedir

Liçi Güneşi seven bir bitkidir Fakat genç liçi fidanları kırağı ve şiddetli rüzgardan muhakkak korunmalıdır Liçi ağaçları organik bakımdan zengin, kuru toprak yapısına ihtiyaç duyarlar Bununla birlikte toprağın ya da sulamada kullanılan suyun içerisindeki tuz miktarına karşı da hassastırlar

Yetiştirildiği Yerler:

Tayland, Malezya, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra, Madagaskar ve Güney Afrika da üretilmektedir

Faydaları:

İhtiva ettiği besin ve mineraller itibariyle iskelet sisteminin ve kemiklerin gelişimine faydalı bir meyvedir Dişlerin sağlıklı gelişimine yardımcı olur, hemoglobin oluşumunda etkilidir

Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

Kabuğu rahatlıkla soyulur Çekirdeğini yemeyiniz Çok lezzetli bu meyve; salatalarınıza, tatlılarınıza, dondurmalarınıza vs rahatlatıcı egzotik bir aroma ve lezzet katacaktır

Muhafaza Koşulları

2 ºC de %95 nem oranında muhafaza edilmelidir

Besin Değerleri:

Liçi, C, Kalsiyum,Demir, Fosfor ve Karbonhidrat ihtiva eder Bu yönleri ile aslında metabolizmayı hızlandırıcı bir özelliğe de sahip olduğu söylenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com