Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgın, yetiştiriciliği

İlgın Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlgın Yetiştiriciliği

Ilgın - Ilgın Nedir - Ilgın Yetiştiriciliği

Ilgın Yetiştiriciliği

* Bilimsel Sınıflandırma

o Alem: Plantae

+ Bölüm: Magnoliophyta

# Sınıf: Magnoliopsida

* Takım: Violales

o Familya: Tamaricaceae

+ Cins: Tamarix sp

Genel Özellikleri

Batı Avrupa, Akdeniz çevresinden, Doğu Asya’ya kadar olan bölgede doğal olarak yaşayan 80 kadar türü vardır Yazın yeşil ağaç veya çalı formundaki bitkilerdir Dalları ince uzun, kamçı görünüşlüdür Yaprakları yeşil veya mavimsi yeşil renkli, pul yaprak biçiminde, dal üzerinde kiremit gibi birbiri üzerine yatmış durumda ve almaçlı dizilmiştir Göz alıcı olan çiçekleri sürgün ucunda genellikle bileşik salkım durumunda, pembe eflatun rengindedir

Üretimi

Çoğaltılması odun çeliği ile yapılmaktadır Çelikler kasım – aralık aylarında 20 – 25 cm uzunluğunda hazırlanır Çelikler kışın kum içerisinde tutulur İlkbaharda çelikler kallus

oluşturur Sonbaharda 50 – 80 cm boya gelirler

Ekolojik İstekleri

Bol güneşli, step ve çorak topraklarda, akarsu kıyılarında kireçli, kumlu, çakıllı ve tuzlu topraklarda yetişebilir

Peyzajda Kullanımı

Deniz kıyısı ve rüzgârlı yerlerde kullanılabilir

Önemli Türleri

Tamarix tetrandra : İlkbahar Ilgını

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com