Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cim, ekimi, yapılmalıdır, zamanlarda

Çim Ekimi Hangi Zamanlarda Yapılmalıdır

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çim ekimi hangi zamanlarda yapılmalıdır

Kıyı bölgelerimizde Şubat - Mayısın ilk yarısı / Eylül - Kasımın ilk yarısı

İç bölgelerimizde Martın ilk yarısı - Mayıs / Eylül - Ekim ayları

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Çimin ekilmesinde nelee dikkat edilmelidir?

Ekime hazırlanmış toprak tabakasının üzerine m2’ye 40-50 gr hesabıyla çim tohumları elle veya makinayla ekilir Homojen bir ekim için tohum sahanın yarısına enlemesine, diğer yarısına da boylamasına ekilir Tohumların üzeri maksimum 2 cm kalınlığında en az bir yıl yanmış, elenmiş hayvansal gübre veya torf ile kapatılmalıdır Toprak yüzeyi silindir ile sıkıştırıldıktan sonra sulamaya geçilmelidir Burada dikkat edilecek en önemli husus kapak olarak kullanılacak torfun tuzlu olmaması ve bitki besin maddeleriyle takviye edilmiş olmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com