Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
algler, yeşil

Yeşil Algler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeşil Algler

Yeşil Algler Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Yeşil Algler Bitkisi Hakkında - Yeşil Algler Hakkında

Yeşil algler

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae

Şube: Chlorophyta

Sınıflar

* Sınıf Chlorophyceae

* Sınıf Ulvophyceae

* Sınıf Trebouxiophyceae

* Sınıf Prasinophyceae

Yeşil algler ya da Chlorophyta (Yunanca "Chloros" yeşil), tek hücreli ya da koloni oluşturan, ya da çok hücreli türleri kapsayan bitkiler alemi şubesidir

Klorofil a, b ve çeşitli karotenoyidleri (karotin, lutein, ksantofil, pirenoidler) bulundururlar Fotosentez ürünü karbonhidratları nişasta ve yağlar şeklinde depolarlar Hücre duvarı bazı formlarda selüloz içeren polisakkaritlerden oluşur Genellikle iki kamçı taşırlar Bazen kısmi farklılaşmalar göstererek "tallus" oluştururlar Çok hücreli olanlarda karmaşık hücre farklılaşması yoktur

Yaklaşık 9000'den fazla türü bilinmektedir %90'ı tatlısularda, % 10'u ise denizlerde yaşayan türlerdir Ayrıca nemli toprak ve kurak yerlerde yaşayanları da bulunmaktadır Liken oluşumunu da katılırlar

Çoğalmaları

Eşeysiz ve eşeyli olarak ürerler

Eşeysiz üremelerinde, zoospor ve aplonospor görülür Armut görünüşünde olan zoosporlar eşit uzunluktadırlar (izokont) ve 2 ya da 4 kamçı bulundururlar

Eşeyli üremelerinde, izogami, anizogami ve oogami görülür Kalın çeperli zigotlarına "kistozigot" ya da "hipnozigot" denir Zigotların büyük kısmı hematokrom bulundurduğu için kırmızı renkli görülürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com