Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kedi, tırnağı, yetiştiriciliği

Kedi Tırnağı Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kedi Tırnağı Yetiştiriciliği

Kedi Tırnağı - Kedi Tırnağı Nedir - Portulaca Yetiştiriciliği

İpek çiçeği,Kedi Tırnağı (Portulaca)

Portulaca (İpek çiçeği)

Portulaceae familyasındandır

Önemlı türü Portulaca grandifiora'dır

Beyaz, pembe, kırmızı, sarı, turuncu renkli yalınkat ve katmerli çiçeklere sahiptir

Kullanımı; toprak üzerinde ancak 10 cm kadar yükselerek sürünücü bir gövdeye sahiptir Yer örtücü bitki özelliğindedir Çiçek parterlerinde kenar çiçeklendirmelerinde, balkon ve teraslarda saksı ve kasalarda yetiştirilebilir

Üretimi; tohumlar Şubat - Mart aylarında bir kısım tort, bir kısım komposto toprağı karışımına ekilirTohumların üzeri kapatılmaz, halifçe bastırılır 18-20°C de 7 -10 gün içerisinde çimlenme olur Ekimden 3 - 4 halta sonra 6 - 8 cm saksılara şaşırtılır Tohum ekiminden 8 -12 hatta sonra çiçekli bitkiler elde edilir

Park ve bahçelere Nisan ayında 15 x 20 cm aralık ve mesafelerle dikilirler Eylül ayına kadar çiçekli kalırlar

Yetişme istekleri bakımından, sıcak ve kuru yerlerde iyi yetişirler Sıcaklık 15 C nin altına düşmemelidir Bol ışıklı ve güneşti ortamları sever Gölge yerlerde çiçek açmaz Toprak kumlu, geçirgen, hatif gübrelenmiş olmalıdır Özel toprak isteği yoktur Kuraklığa dayanıklıdır Çok az su verilir Fazla nem çiçeklenmeyi olumsuz etkiler Gübrelemeye gerek yoktur Geçmiş çiçekler temizlenir, böylece çıçeklenme teşvik edilir

Önemli hastalık ve zararlıları virüs, yaprak bitleri ve nematodlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com