Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elaeagnus, iğde

İğde (Elaeagnus)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İğde (Elaeagnus)

İğde (elaeagnus)

İğdeciler familyasının örneğidir Yemişi, kızılcık biçimindedir Derisi sert ve sarı, eti beyaz un halinde mayhoş ve burukçadır Yaprakları tüylüdür 10 kadar türü vardır

Faydası : Bağırsak bozukluklarını ve ağız pasını giderir

Alıntı Yaparak Cevapla

İğde (Elaeagnus)

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İğde (Elaeagnus)

İğde - İğde Nedir - Eleagnaceae Yetiştiriciliği

İğde Yetiştiriciliği

* Bilimsel Sınıflandırma
* Alem: Plantae
* Bölüm: Magnoliophyta
* Sınıf: Magnoliopsida
* Takım: Rhamnales
* Familya: Eleagnaceae
* Cins: Eleagnus sp

Genel Özellikleri
İğdeler Güney Avrupa, Asya ve Amerika’da doğal olarak yaşayan 40 kadar türü vardır Ülkemizde de Eleagnus angustifolia doğal olarak yaşamaktadır İğdeler çalı veya ağaç formunda bitkilerdir Yaprakları sarmal dizilişli, üzerleri gümüşi renkli tüylüdür Çiçekleri petalsiz silindirik veya çan şeklinde, dal üzerinde tek veya demet hâlinde ve çok keskin kokuludur Meyvesi etlidir ve yenir Kızıl açık kahve renkli ve taş çekirdeklidir

Üretimi
Tohum, çelik, daldırma ve ayırma ile üretilir Tohumlar toplandıktan sonra 4 derecede
3-4 ay katlamaya tabi tutulur Katlanan tohumlar ilkbaharda ekilir Çelikle üretimde
ilkbaharda hazırlanan odun çelikleri açık araziye dikildiğinde kolayca köklenir Her dem
yeşil türlerde ise ilkbaharda alınan 15 cm uzunluğundaki çeliklerde bir ay sonra köklenme
gözlenebilir

Ekolojik İstekleri
Güneşli ortamlarda iyi gelişir ancak bazı türler gölge alanları tercih ederler Süzek
toprakları sever Kireçli topraklarda da gelişebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com