Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kanna

Kanna

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanna

Kanna Bitkisi - Kanna Özellikleri - Bitkiler Hakkında - Bitki Özellikleri

Kanna (Sceletium tortuosum), Aizoaceae familyasından, Afrika'nın güneyindeki yarı çöl bölgelerde yetişen ender bir etli (sukkulent) bitki türü

Tarihçe

Afrikalı yerliler tarafından tarih öncesi zamanlardan beri ruh halini geliştirici olarak kullanılmıştırEk olarak iştah kapatıcı ve fiziksel-zihinsel dayanıklılığı artırıcı olarak çobanlar ve avcılar tarafından kurak bölgelerdeki uzun mesafe yürüyüşlerinde kullanılmıştır

Etkileri

Ilımlı bir zindelik ve öfori duygusu ( yani kendini mutlu,keyifli ve coşkulu hissetme ) verirBenzersiz özelliği çoğu insanın yaşadığı alışılmış zihinsel gerginliği gevşeterek enerjiyi salıp serbest bırakmasıdırKannanın aynı anda hem gevşeme hemde olumlu ruh halini uyarmaya sebep olarak duygusal dengeyi sağlayıcı eşsiz bir kabiliyeti vardır Toplum içinde rahatlatır, sempati yaratır, sosyal kaynaşma sağlarSıkılgan ve çekingenlik hissini azaltır

Kullanım Alanları

Moral bozukluğu, stres, depresyon ve asabiyete iyi gelirSigara, içki gibi alışkanlıklardan kurtulmada etkilidirNikotin, veya diğer bağımlılık yapan maddelere karşı olaşan şiddetli arzu ve özlemi azaltır Aynı zamanda bu maddeleri bırakınca oluşan etkileri küçültürBunu bu tip kişilerde ciddi oranda düşen serotonin seviyesini yükselterek gerçekleştirirDiğer kullanım alanları: sosyal fobi,dikkat eksikliği bozukluğu,hiper aktivite, bipolar ve obsessif kompulsif bozukluk

Etki Mekanizması

Kanna , mesembrin adlı bir madde içerirMesembrin güçlü bir serotonin gerialım inhibitörüdür, bu şekilde vucutta doğal olarak üretilen nörokimyasal seviyelerini dengeleyerek mutluluk-keyif hissine imkan verir ve stresle başa çıkmaya yardım eder Vucudumuzdaki serotonin seviyesi yaşanan olaylar ve sıkıntılar,muhtelif maddelerin kullanımına bağlı azalır; sağlık ve ruhsal durumlara göre düşer Nörokimyasal seviyeleri normalleşmezse sinirli, tahammülsüz,kederli,ve sıkıntılı olma eğilimindeyizdirBu durum hayata bakış açımızı kaybettirip ilişkilerin,iş ve kişisel takdirin yozlaşmasına hatta intihar düşüncesine sebep olabilir Kanna hayatın baskılarıyla başa çıkımaya yardımcı olur ve nihayetinde daha az stresli, daha mutlu hisstemeyi sağlayarak yaşamımızı bir armağan gibi ele alabileceğimiz şekilde bizim psikolojimizi düzenler ,böylece hayatı yeni bir bakışla yaşama fırsatı verir

Yan Etkileri

Herhangi bir yan etkisi yoktur, bağımlılık yapmazAntidepresanlarla ve MAO inhibitörleriyle birlikte kullanılmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com