Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arslan, kuyruğu

Arslan Kuyruğu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arslan Kuyruğu

Arslan Kuyruğu Bitkisi - Arslan Kuyruğu Hakkında - Arslan Kuyruğu Faydaları - Arslan Kuyruğu Yetiştiriciliği

BULUNDUĞU YERLER:Otlu ve sık yerlerde, yol kenarlarında ve memleketin her bölgesinde bulunur

YAPISI:120 cm kadar yükseklikte çok yıllık bitkidirSap (gövde) dört köşeli, ekseriye kırmızı menekşe renginde, içi boş ve tüylerle kaplıdırYapraklar karşılıklı, el ayası biçiminde kesik, alttakiler 3-7 bölümlü iri dişli, üsttekiler 3 bölüm ile bütün arası, üst yüzü daha koyu alt yüzü açık yeşil renktedirÇiçekler açık kırmızı, omur biçimindeki üst yapraklar koltuklarından çıkarırlarÇanak huni şeklinde, dışa kıvrık sert ve 5 dişlidirTaç; borumsu, iç kısmı tüy ile kaplı halkacıktırMeyve; kama biçiminde, 3 duvarlı ve 6 ayrı kapsülden ibarettir

KULLANILAN KISIMLAR:Topraküstü kısımlarÇiçek açma zamanında (Temmuz-Ağustos aylarında) toplanırGölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulurKuru bitki yeşil renkte, kokusuz, az acı bir tattadır%13 rutubete müsaade edilirBalya veya çuvallarda paketlenirKuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

KİMYEVİ TERKİBİ:Saplar; tanen, eterik yağ asitleri, leonurin alkaloiddi, ekşi bir glikızid, saponinler, acı maddeler, sepi maddeler, meyve asitleri, vitamin C vs ihtiva ederMeyvelerde alkaloidlerden leonurin ve leonurinin bulunmuştur

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:Bitki kalp hareketlerini tanzim edici ve kan damarlarını genişletici bir özelliğe sahiptirKalp çarpıntısı, koroner, buhranlı yaş devresi (klimakter) bozuklukları vsde kullanılır

Arslan kuyruğu halk tababetinde kan tazyiki, guatr, kısırlık, sıtma, aşırı zihni yorgunluk, sinir hastalıkları, baş ağrısı, rahim kanaması vs’ye karşı kullanılırHaricen, yanık ve yaralara kompres olarak uygulanır

KULLANILIŞI:Bitkiden 2 çorba kaşığı 0,5 lt kaynar suda 2 saat bekletilirGünde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com