Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akasma

Akasma

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akasma

Akasma Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Akasma Hakkında - Akasma Faydaları - Akasma Yetiştiriciliği

BULUNDUĞU YERLER:Ormanlarda, çalılıklar arasında ve 1500 m deniz seviyesine kadar her yerde yetişir

YAPISI:Uzunluğu 30 m kadar, sapı ağaçlaşmış dallı, çok yıllık sürüngen ve tırmanıcı bir bitkidirYapraklar tüysü, mızrakımsı yumurta biçiminde yaprakçıkları uzun saplıdır, bunlar vasıtasıyla etraftaki eşyalara tutunurÇiçekler beyaz, bir aradaki çiçekler süpürgemsi çiçek demetini teşkil ederHafif aromatik,kenar çiçekler 4 bölümlü ve çok sayıda erkek organları vardırMeyve kırmızı kahverengi, kıllı bomcuk şeklinde uzun liflidir

KULLANILAN KISIMLAR:Yapraklar kullanılırÇiçek açma zamanında (Mayıs-Haziran aylarında) toplanırGölgede veya 45 derceye kadar ısılı fırınlarda kurutulurRutubet payı %12’dirTorba ve balya halinde paketlenirKuru ve havadar yerlerde muhafaza edilir

KİMYEVİ TERKİBİ:Anemenol, klematitol, saponinler, leontin, stigmasterin, incelenmemiş glikozid, seril alkolü, mirisil alkolü, melis asidi, sitosterin, trimetilamin, mumlu maddeler vs ihtiva eder

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:Antimikrobik, mantarları öldürücü (fungisid), idrar çıkartıcı ve terletici tesire sahiptirSu toplama, kalp şişkinlikleri, göz iltihapları, mesane zührevi hastalıklar, baş ağrısı, kemik urları (tümörler), iştiha artışı gibi yerlerde kullanılması tavsiye edilir

Halk tababetinde karabağ yaprakları mide ülseri, sıtma, genişlemiş vena ülseri gibi yerlerde kullanılması tavsiye edilirHaricen gıcık, çıban ve cerahatlı yaralara banyo şeklinde kullanılırBitkinin kökünde de aynı tesirler vardır

Halk tababetimizde sapın kabukaltı dokuları da kullanılırDövülmek suretiyle zeytinyağı ile karıştırılır (8 saat), romatizmalı yerlere ve kemik çırıklarına (ur) konur (Konan yerde fazla kalacak olursa deride yara açabilir, dikkat edilmelidir)

KULLANILIŞI:1 Kahve kaşığı bitki 0,5 lt kaynar su ile haşlanır ve 1 saat bekletilirGünde 3 defa yemeklerden evvel birer kahve fincanı alınır

DİKKAT! Bu Bitki Muhtevasındaki Klematitol ve Anemenol Zehirlidirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com