Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, çanak, yetiştiriciliği

Altın Çanak Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altın Çanak - Altın Çanak Nedir - Forsythia Yetiştiriciliği

* Bilimsel Sınıflandırma

o Alem: Plantea

+ Şube: Magnoliophyta

# Sınıf: Magnoliopsida

* Takım: Scrophulariales

o Familya: Oleaceae

+ Botanik Adı: Forsythia

# Türkçe Adı: Altın Çanak

Forsythialar yazın yeşil çalı formunda bitkilerdir Çiçekler yapraklanmadan önce açar Yaprakları karşılıklı dizilmiş, sade yaprak veya 3 parçalı yaprak durumundadır Kenarları testere dişli veya dişsizdir Çiçekleri çan şeklinde, 1 veya 2 tanesi bir arada dal boyunca dizilmiştir

Üretimi

Çelikle üretilir En pratik yol kasım-aralık aylarında alınan odun çelikleri açık araziye

dikilerek köklendirilir Diğer bir yöntem ise haziran ayında o yılki sürgünlerden hazırlanan 10 cm uzunluğundaki çelikler alçak tünellere veya soğuk yastıklara dikilir

Soğuk yastığa dikilenlerin üzerileri naylon ile örtülür Bu yolla % 100’ e yakın köklenme elde edilir Bu çelikler sonbaharda yaklaşık 30 cm’ e ulaşır İlkbaharda 15 cm’ den tepeleri vurularak iyi gelişmiş çalı formunda bitkiler elde edilir

Ekolojik İstekleri

Drenajı iyi, kumlu topraklarda iyi gelişir Kirece karşı oldukça dayanıklıdır

Ilıman ve güneşli yerleri sever Yazın ise bol su ister Şiddetli donlardan zarar görür Soğuk yerlerde dallar donsa da ilkbaharda kökten tekrar sürer

Peyzajda Kullanımı

Ilıman ve güneşli yerleri sever Bordür, çit ve perde tesisinde de kullanılır

Önemli Türleri

Forsythia x intermedia; F suspensa ile F viridissima’ nın melezidir 2,5-3 m kadar

boylanabilen yazın yeşil çalı formundaki bitkilerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com