|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
acılık, bitki, biyokimyası, scoville, ölçeği |
![]() |
Bitki Biyokimyası - Scoville Acılık Ölçeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitki Biyokimyası - Scoville Acılık ÖlçeğiScoville Acılık Ölçeği Nedir - Scoville Acılık Ölçeği Hakkında - Bitki Biyokimyası Scoville Acılık Ölçeği - Bitki Biyokimyası Hakkında Scoville, biberlerin acılık birimidir ![]() ![]() ![]() Acı tat, kapsaisin adlı maddenin termoreseptör (ısıya duyarlı) sinir uçlarını (nöron uçlarındaki dentritler) uyarması sonucu hissedilir ![]() ![]() ![]() Scoville derecesi Biber türü 15,000,000–16,000,000 Saf Kapsaisin (n-vanillil-8-metil-6-(e)-noneamid) 9,100,000 Nordihidrokapsaisin 2,000,000–5,300,000 Birleşik Devletler standartlarına uygun biber gazı 855,000–1,041,427 Naga Jolokia - Capsicum chinense (Dünyanın en acı biber meyvesi) 876,000–970,000 Dorset Naga - Capsicum chinense 350,000–577,000 Red Savina™ - Capsicum chinense 100,000–350,000 Habanero biberi - Capsicum chinense 100,000–350,000 Scotch Bonnet - Capsicum chinense 100,000–200,000 Jamaika Acı Biberi 50,000–100,000 Thai biberi, Malagueta biberi - Capsicum frutescens, Chiltepin biberi - Capsicum annuum 30,000–50,000 Cayenne biberi - Capsicum annuum, Ají Peru biberi - Capsicum baccatum, Tabasco biberi - Capsicum frutescens 10,000–23,000 Serrano biberi 7000–8000 Tabasco sosu (Habanerolu) 5000–10,000 Wax biberi 2500–8000 Jalapeño biberi - Capsicum annuum 2500–5000 Tabasco sosu (Tabascolu) 1500–2500 Rocotillo biberi 1000–1500 Poblano biberi - Capsicum annuum 600–800 Tabasco sosu (Yeşil biberli) 500–1000 New Mexico Anaheim biberi 100–500 Pimento biberi (Tatlı kırmızı biber) - Capsicum annuum, Pepperoncini - Capsicum annuum 0 Acısız, Dolmalık biber - Capsicum annuum ![]() |
![]() |
![]() |
|